Brein en gedachten

Onze gedachten hebben een grote invloed op hoe we ons voelen. Onderstaande boeken geven daar een heldere uitleg over en tips hoe je met je gedachten om kan gaan.Dit boek is een boek over mindfulness voor kinderen van 5-12 jaar en hun ouders. Er staan oefeningen in, tips en je krijgt audiobestanden met meditaties. Ook wordt er veel uitleg gegeven over emoties en wat je kunt doen om met deze emoties om te gaan.
Voor de ouders van nog jongere kinderen is er de versie: De kleine kikker (kinderen van 1,5 – 4 jaar)


Dit boek is een echte aanrader voor iedereen die wil lezen hoe je met het gedrag van je kind om kunt gaan vanuit wetenschappelijk oogpunt, zonder lange theoretische achtergrondinformatie en veel praktische tips. De tips zijn gebaseerd op wetenschappelijk breinonderzoek.
Driftbuien, mokken in plaats van meedoen met een activiteit, niet aan willen kleden.. in dit boek wordt helder en praktisch uitgelegd hoe je hier als ouder, opvoeder, oma/opa het beste mee om kan gaan. Je leest hoe je je kind kunt helpen emotioneel intelligent te worden. Met leuke striptekeningen van wat je beter niet kan doen en wat dan juist wel, leer je effectief en positief communiceren met je kind.
Achterin het boek vind je een handige samenvatting om te kopiëren voor iedereen die regelmatig met je kind omgaat, zodat ook zij weten hoe ze kunnen reageren in lastige situaties.
Dit boek gaat over kinderen van alle leeftijden. Achterin staat een samenvatting per leeftijdscategorie (per 3 jaar) met korte tips hoe om te gaan met bepaald gedrag.
Behalve de handige tips, geeft dit boek ook inzicht in de reden van het gedrag van je kind (de rijping van het brein), waardoor het makkelijker wordt hier begrip voor op te brengen en rustiger te reageren.
Al met al een echte aanrader voor iedereen die met kinderen communiceert!