Hoe je verlangen jou en je kind verder kan helpen.

Ik heb goede herinneringen aan mijn kindertijd en de vele kleine vogeltjes (vooral musjes) die ik dagelijks zag. Hun vrolijke gekwetter, het gehuppel, gefladder en ik vond ze vooral heel schattig om te zien. Altijd weer een moment van verwondering.

De laatste jaren zag ik steeds minder (kleine) vogels in onze tuin en woonomgeving. Vooral kraaien en eksters kwamen voorbij, kleinere vogels lieten zich vrijwel niet meer zien. Ik schreef dat toe aan de verstedelijking en allerlei andere factoren, buiten mijn invloed. Ik had er vrede mee en accepteerde de situatie zoals deze was. Heel mindful. Acceptatie en door met het leven van alledag.

Tot het moment dat mijn dochter laatst een vogel(voeder)huisje vroeg voor haar verjaardag. Ik was stiekem een beetje sceptisch. Niet zoveel zin in nog meer eksters en kraaien in de tuin, die de voorgaande jaren vooral op de vogelpindakaas afkwamen. Wel vond ik het heel aandoenlijk dat mijn dochter graag een vogelhuisje wilde en ik was toch ook wel benieuwd wat er zou gebeuren.

In de winkel hing een informatieposter waarop je precies kon zien met welk voer je welke vogels aantrok. Nog nooit had ik er bij stil gestaan dat elk soort voer ook weer andere vogels aantrekt.
Ik besloot voor zonnebloempitten te gaan, die onder andere mezen aantrekken. Naar mijn idee waren de mezen en mussen in deze regio niet meer echt actief, maar ik was benieuwd wat er zou gaan gebeuren.
Dochterlief kreeg het vogelhuisje voor haar verjaardag en was er dolblij mee. Al snel hing het huisje in de tuin en mocht ze er zonnebloempitten in leggen.

Binnen 24 uur zat het eerste koolmeesje al in onze tuin, te genieten van de zonnebloempitten. Mijn dochter vond dit natuurlijk ontzettend leuk en ik geloof ik dat ik er zelf nog het meest blij van werd.
Terwijl dat ene koolmeesje inmiddels dagelijks een aantal andere koolmeesjes meeneemt en soms zelfs ook weer een musje, besef ik mij weer het belang en nut van je wensen en verlangens.

Onze verlangens zijn de grootste drijfveer voor actie en daarmee verandering. De poster in de winkel wees mij op een bredere manier van kijken, waardoor ik een andere richting koos dan de voorgaande jaren. Het verlangen naar kleine vogeltjes in de tuin zorgde voor het kiezen van het geschikte voer, de juiste (veilige) plek in de tuin, geduld en vertrouwen dat de vogeltjes hun weg (weer) zouden vinden. De eksters en kraaien? Die vinden de zonnebloempitten een stuk minder interessant en zijn nu veel minder zichtbaar in de tuin.

Inmiddels geniet ik weer dagelijks van het schouwspel dat zich buiten afspeelt, samen met de prachtige klanken die de koolmeesjes laten horen.
Ik ben me weer eens extra bewust van het belang van het luisteren naar je verlangens. Ze willen je iets vertellen. In dit geval mijn behoefte aan kleine vogeltjes in de tuin, aan een mooie omgeving/geluiden, rust, natuur, genieten en ontspanning.

In mijn praktijk werk ik ook vanuit verlangens. Ik ben vooral benieuwd naar wat een kind en de ouders het liefste zouden willen in plaats van hun hulpvraag, welk verlangen hebben ze diep van binnen? Het wil je iets vertellen. Voor een kind kan dit een heel ander verlangen zijn dan voor de ouder. Vanuit het verlangen is het onderzoeken van de vervolgstapjes mogelijk, waar nodig verbreden we het perspectief ( net zoals de poster) en volgt de rest vaak als ‘vanzelf’.

Heb je interesse in een coachsessie?
Neem vrijblijvend contact op.

Facebook

Reacties zijn gesloten.