Faalangst en zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen en faalangst zijn nauw met elkaar verbonden. Als je bang bent om fouten te maken of de verkeerde dingen te zeggen/ doen/ aantrekken, dan ligt daar in de basis vaak een lager zelfvertrouwen aan ten grondslag. Naast coaching van ouders en kind zijn er ook een hoop fijne boeken die je kan lezen voor meer inzicht, herkenning en handvatten rondom faalangst en zelfvertrouwen. Hieronder worden er een paar toegelicht.

Heb je een vraag over je kind en faalangst of zelfvertrouwen?
Neem gerust vrijblijvend contact op.


Ik en faalangst
Dit dunne (werk)boekje is geschreven voor kinderen en volwassenen. De opdrachten en en schrijflijnen nodigen uit om het boek als werkboek te gebruiken.
Met behulp van verhalen, vragen, voorbeelden, tips, opdrachten, informatie over faalangst en opdrachten wordt op een heldere manier uitgelegd wat faalangst is en wat je kan doen om faalangst te verminderen.


Tijger, tijger, is het waar?
Dit prentenboek beschrijft in verhaalvorm de 4 vragen van Byron Katie die je kunnen helpen uit een negatief gedachtepatroon te stappen. Door dit simpele verhaal wordt je meegenomen in het proces en resultaat van de 4 vragen. Erg leuk voor iedereen die negatieve gedachten graag wil omdraaien. Geschikt voor kinderen en volwassenen.


De stip
Veel kinderen hebben in meer of mindere mate ‘last’ van faalangst. Het boek ‘De Stip’ van Peter Reynolds beschrijft en illustreert op een prachtige manier dat het belangrijk is tevreden te zijn met jezelf.
Als je op onderstaande link klikt kan je het boek inkijken, beoordelingen lezen van andere lezers en het boek zelf aanschaffen.


Hoe geel weer geel werd
Geel past haar gedrag steeds aan op het gedrag van de andere kleuren. Hierdoor raakt zij zichzelf kwijt. Dan ontdekt ze hoe zij zichzelf kan blijven.
Dit kleine boekje geeft heel mooi en symbolisch weer wat anderen voor invloed kunnen hebben op jouw gedrag. De onderliggende boodschap: ‘Je bent goed zoals je bent’ is duidelijk herkenbaar in dit boek.
Achterin het boek staat als toegift een ontspanningsoefening en suggesties voor gespreksvragen. Een leuk boekje voor ieder kind dat wat extra geloof in zichzelf kan gebruiken.