Werkwijze

Het benaderen van een coach is altijd een spannend moment. Omdat een goed, vertrouwd gevoel bij een coach heel belangrijk is, bied ik het kennismakingsgesprek gratis aan.

Kennismakingsgesprek
Door middel van dit gesprek kunnen jullie kennismaken met mij, de praktijkruimte zien en de vragen stellen die jullie hebben. We bespreken kort de hulpvraag, de verwachtingen en de wensen van ouders en het kind. Bij een wederzijdse klik maken we een afspraak voor de eerste sessie.
Het kennismakingsgesprek kan ook telefonisch plaatsvinden.

Eerste sessie
Tijdens de eerste sessie onderzoeken we waar jullie graag mee aan de slag willen. Wat zouden jullie graag anders zien? Ook bespreken we welk doel past bij jullie situatie.
Deze sessie is met de ouder(s) of met ouder(s) en kind samen. We bespreken vooraf wat voor jullie de meest zinvolle invulling is.

Vervolg sessies
De vervolg sessies zijn gericht op het ontdekken van passende mogelijkheden voor het kind en de ouders. Welke kwaliteiten heeft het kind die kunnen helpen? Welke vaardigheden zijn handig om te leren? Dit is maatwerk, gericht op jullie situatie en wensen.
Zo bespreken we ook altijd welke invulling het beste bij jullie situatie past:

  • Een afspraak met het kind alleen (met aansluitend een paar minuten om na te bespreken met de ouder die het kind op komt halen)
  • Een afspraak met het kind en ouder(s) samen.
  • Een afspraak met alleen de ouder(s).

Laatste sessie
Het kind en jullie als ouders beslissen zelf wanneer een sessie de laatste is.
Soms komt dit tijdens een sessie al duidelijk naar voren en kunnen we samen afsluiten. Andere keren gaat het na een sessie zo goed dat vervolg niet meer nodig is.

Uiteraard zijn jullie altijd welkom om terug te komen voor een sessie als daar in de toekomst behoefte aan is.

Neem vrijblijvend contact op