Werkwijze

Het benaderen van een coach is altijd een spannend moment. Omdat een goed, vertrouwd gevoel bij een coach heel belangrijk is, bied ik het kennismakingsgesprek gratis aan.

Kennismakingsgesprek
Door middel van dit gesprek kunnen jullie kennismaken met mij, de praktijkruimte zien en de vragen stellen die jullie hebben. Bij een wederzijdse klik maken we een afspraak voor de eerste sessie.

Eerste sessie / intake
Voorafgaand aan deze sessie ontvang je een intakeformulier. Hier staan vragen over de huidige situatie, de ontwikkeling van jullie kind, de hulpvraag en wat jullie graag willen bereiken met behulp van kindercoaching.
Tijdens deze sessie onderzoeken we waar jullie graag mee aan de slag willen. Wat zouden jullie graag anders zien voor jullie zelf en jullie kind? Wat gaat al goed?
Deze sessie is alleen met de ouder(s), zodat we dieper op een aantal onderwerpen in kunnen gaan. Ook kunnen we zo ontdekken wat jullie als ouder zelf kunnen doen om jullie kind te helpen in deze fase van haar ontwikkeling.

Vervolg sessies
De vervolg sessies zijn gericht op het ontdekken van verlangens, kwaliteiten en mogelijkheden van jullie kind en het gezin. Welke kwaliteiten heeft het kind? Welke vaardigheden zijn handig om te leren? Dit is maatwerk, gericht op jullie situatie en wensen. Ook is er ruimte voor jullie of je kind om ‘gewoon’ te vertellen over wat je bezig houdt.
We bespreken vooraf welke invulling het beste bij jullie situatie past:

  • Een afspraak met alleen het kind (met aansluitend een paar minuten om na te bespreken met de ouder die het kind op komt halen)
  • Een afspraak met het kind en ouder(s) samen.
  • Een afspraak met alleen de ouder(s).

Laatste sessie
Het kind en jullie als ouders beslissen zelf wanneer een sessie de laatste is.
Soms komt dit tijdens een sessie al duidelijk naar voren en kunnen we samen afsluiten. Andere keren gaat het na een sessie zo goed dat vervolg niet meer nodig is.

Uiteraard zijn jullie altijd welkom om terug te komen voor een sessie als daar in de toekomst behoefte aan is.

Neem vrijblijvend contact op